sigarenbandjes

hallo,

 

het is zo goed als onmogelijk om alle uitgebrachte sigarenbandjes op te sommen, laat staan om er een voorbeeld van te tonen. zelf ben ik lid van 3 verenigingen en iedere club heeft zijn eigen lijsten -catalogen waar mee gewerkt kan worden om zo een idee te hebben van wat er allemaal te vinden is.

men zou zeggen dat het iets is voor oudere mensen maar dat is zeker geen waar want op de bandjes zijn allerlei thema’s te vinden zodat ieder wel zijn gading vindt ,jong en oud.

verzamelen kan per merk , veelal reeksen bandjes, maar ook fabrieksbanden of reclamebanden van allerlei bedrijven, café’s, enz….alles is mogelijk en hangt af van u waar de interesse naartoe gaat. Er zijn ook nog de commerciële bandjes, uitgegeven door een handelaar maar die helemaal niets meer met sigaren te maken hebben. De éne is er voor, de andere dan weer niet.

éénmaal je met bandjes verzamelen gestart bent weet je waaraan je begonnen bent maar waar het eindigt…. dat is iets anders.

aan deze korte beschrijving van de vitolfilie, want zo word het  verzamelen van sigarenbandjes genoemd heeft u misschien niet veel maar laat zeker niet om vragen te stellen via de contactpagina, of heeft u een verzameling die weg mag of weet u iemand die ook verslaafd is aan het verzamelen van bandjes, laat maar iets horen.

groeten van een vitolfiel